Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Službenici Uprave carina zaplijenili 250kg kokaina u luci Bar

Saopštenje: Službenici Uprave carina zaplijenili 250kg kokaina  u luci Bar
Datum objave: 05.06.2014 10:57 | Autor: G.Ć.

Ispis Štampaj stranicu


Pripadnici Uprave carina u luci Bar su u kontejneru sa bananama, koji je stigao iz Ekvadora, a bio namijenjen firmi u Albaniji, otkrili rekordno veliku količinu od 250 kilograma supstance kristalno bijele boje, za koju rezultati analize dokazuju da se radi o opojnoj drogi kokain.

Naime, službenici Uprave carina Carinske ispostave Slobodna zona Bar, dana 04.06. tekuće godine, kontrolisali su kontejner u kojem su prevožene banane, a koji je analizom rizika odredjen za detaljan pregled.

GĆ

Izvršeno je skeniranje kontejnera, nakon čega su pripadnici Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja pristupili otvaranju kontejnera. Uz korišćenje specijalizovanog alata za otkrivanje narkotika uočeno je da se u podu kontejnera nalazi specijalno izradjen bunker sa posebno upakovana i sakrivena 223 pakovanja kokaina.

Prema prvim mjerenjima radi se o količini od oko 250 kilograma kokaina, čija tržišna vrijednost, po slobodnim procjenama iznosi vise od 12 i po miliona eura.

GĆGĆ

Pošiljalac robe je firma Vimtcorp iz Ekvadora, dok se kao primalac navodi firma Rrapo company iz Republike Albanije.

Uprava carina obavijestila je Upravu policiju koja zajedno sa nadležnim tužiocem preduzima dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti.