Мања слова Већа слова РССФАQ

05.03.2014.

Да ли стреличарска опрема, подлијеже царинским дажбинама

Планирам да наручим стреличарску опрему (лук и стријеле) из Велике Британије па ме је интересовало да ли подлијежу царинском плаћању или спадају у категорију која не подлијеже плаћању царине, и уколико подлијежу колико је царински порез?

04.03.2014.

Увоз гардеробе

Планирам да увозим гаредеробу познатих америцких модних брендова у Црну Гору. Интересује ме постоји ли неки пропис Управе царина, који ограницава увоз одредјеног бренда за територију Црне Горе. Прецизније, је ли фомирана листа фирми која има монопол за увоз одредјених брендова на територији Црне Горе? Ако је могуце, написете ми сву потребну документацију потребну за увоз брендиране робе из УСА, поменута роба це долазити карго и контејнерским превозом.

04.03.2014.

Добијање накнадног попуста

Молим Вас за појасњење, У питању је добијање накнадног попуста. Роба плацена у јулу, увозно оцарињена са корисцењем ЕУР1, плацен ПДВ. Након мјесец дана, ино испоруцилац даје попуст од 8% на раније испоруцену робу. Моје питање је да ли моземо тразити поврацај уплацених средстава на разлику обрацуна ПДВ-а од стварне цијене и нове сконто цијене.

03.03.2014.

Поседујем кајак и хтео бих да га понесем са собом на море у Црну гору, за месец дана. Кајак је краћи од 3м (2,7м) и нема моторни погон, те као такав не подлеже регистрацији

Поседујем кајак и хтео бих да га понесем са собом на море у Црну гору, за месец дана. Кајак је краћи од 3м (2,7м) и нема моторни погон, те као такав не подлеже регистрацији. Интересује ме да ли постоји нека посебна процедура коју је неопходно да урадим пре него кренем на пут, не бих волео да будем принуђен да се враћам обзиром да сам из војводине.