Мања слова Већа слова РССФАQ

07.03.2014.

Колико би костао прелаз преко царине једног мобилног телефона у износу од 220 еура, наручен преко интернета

Мене занима колико би костао прелаз преко царине једног мобилног телефона у износу од 220 еура који бих требала наруцити преко интернета а мозе се наруцити из следецис земаља:Wиннипег, Манитоба, Цанада Ланглеy, Бритисх Цолумбиа, Цанада

07.03.2014.

Увоз електричних играчака за дјецу

Овим путем Вам се обрацам како бих имао сто потпунију и тацну документацију приликом увоза електрицних играцака за дјецу, тацније клацкалица на зетоне. Наиме ради се о куповини 5 уредјаја намјењеној дјеци предсколског узраста, куповина уредјаја це бити обављена од физицког а могуце и правног лица из Србије. Такодје нас интересује слуцају да га увозимо као физицко или правно лице. Интересовало би нас која је неопходна документација на царини приликом увоза и која је процедура у предоценим слуцајевимакако не би досли у ситуацију да са робом додјемо на границу а немамо адекватну документацију.

07.03.2014.

Увоз половног моторног возила

Желео бих да увезем моторно возило које купујем у иностранству за 1000 еура. Ја сам страни дрзављанин и имам лицну карту за странце па бих зелео да се информисем тацно ста ми је потребно од докумената и ста морам јос да платим у слуцају да је возило пореклом из ЕУ или није, и у зависности врсте горива и запремине мотора.

06.03.2014.

Увоз мотора за путничко моторно возило без царинских трошкова

На возилу инфинити са цг регистарским ознакама су наступили проблеми на мотору док је возило било у београду , одведен је у сервис гдје је инаце и купљен и утврдјено је да мотор треба да се замјени и да се угради нови , возило је у гаранцији и замјена је бесплатна , медјутим посто на саобрацајним прегледима и у МУП-у ЦГ воде евидецију мотора на возилима како ја могу да тај мотор увезем без накнадних царинских троскова када се возило буде следеци пут регистровало?

06.03.2014.

Унос новца у земљу

1. Да ли сам обавезан да при уласку у Црну Гору пријавим колико новца носим (око 2000 еура) и посебно да ли це ми на аеродрому у Подгорици тразити неку потврду о новцу (колико сам новца унео у Црну Гору) кад будем хтео да отпутујем за Бец? 2. Која документа (осим пасоса) це ми тразити слузбеници царине и границне полиције на аеродрому?

06.03.2014.

Процедура око увоза покућства у Црну Гору

Након 13 година привременог рада зељела бих се вратити у Црну Гору. Понијела бих са собом своје ствари које сам користила, нпр.спорет, фризидер, ТВ, гардеробу итд. Посто у земљи у којој сам тренутно не добијам никакву потврду о пресељењу занима ме каква је даља процедура?