Мања слова Већа слова РССФАQ

21.03.2014.

Промет роба између Црне Горе и Русије

Да ли постоје (се наплаћују) царинске дажбине за промет роба између Црне Горе и Русије ? (можда само за неке врсте производа) Које су увозне дажбине дефинисане за житарице (увоз из Русије у Црну Гору)? Да ли Србија има монопол на увоз неке одређене житарице?

18.03.2014.

Отварање царинског складишта

Фирма у оснивању у Подгорици, чија ће дјелатност бити продаја и сервисирање путничких возила, жели да у оквиру пословног простора (отвореног или затвореног) у Подгорици региструје И ЦАРИНСКИ МАГАЦИН НОВИХ ВОЗИЛА. Какву процедуру морамо провести да би се наведено регистровало. Уколико имате Упутство молимо да нам га прослиједите или омогућите непосредан контакт наше овлашћене особе са Вама. Да ли је могуће дио ових активнсоти започети прије регистрације фирме или је то могуће тек након тога.

17.03.2014.

Услови увоза и царињења половног путничког возила

Интересују ме услови увоза и царињења половног путничког возила (год. 1991) који је у возном стању али није намјењен за регистрацију већ за потребе узимања резевних дијелова у циљу одржавања путницког возила истог типа које се налази у посједу сопственог домаћинства. Увоз би услиједио са привременим регистарским ознакама (експорт таблице) земље поријекла.

13.03.2014.

Да ли предмети за домаћинство (фрижидер, клима, кревет, шпорет), подлијежу царињењу?

Поседујем у приватном власништву кућу на приморју (иначе сам из Србије-држављанин), имам пар ствари које бих пренео из Србије у Црну Гору (фрижидер, клима, дечији кревет 2 ком, шпорет на струју) сва роба је већ употребљавана и стара у просеку 10-15год. Подлеже ли ова роба царињењу и колика је царинска стопа +пдв?