Manja slova Veća slova RSS
>

Zajedničko saopštenje Uprave carina i Uprave policije

Datum objave: 26.05.2020 13:51 | Autor: MP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave carina su zajedno sa službenicima Uprave policije sprovodeći aktivnosti iz svoje nadležnosti otkrili lice koje je u dužem vremenskom peridou dostavljalo Upravi carina netačnu i falsifikovanu dokumentaciju čime je pričinilo štetu Budžetu Crne Gore u iznosu od oko 42.500 eura.
Podgorička policija je lišila slobode V.A. (27) iz Kosova koji je odgovorno lice u privrednom društvu „Fruit trade“ d.o.o. iz Golubovaca, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave u produženom trajanju.
Prilikom istražnih aktivnosti službenika policije i carinskih službenika utvđeno je da je V.A. u dužem vremenskom periodu dostavljao Upravi carina netačnu i falsifikovanu dokumentaciju koja je bila predmet carinskog postupka i na taj način lažno prikazao vrijednost robe u iznosu od 148.602 eura, dok je stvarno utvrđena vrijednost robe za carinjenje bila 233.956 eura, čime je pričinio štetu budžetu Crne Gore po osnovu carine i PDV-a u iznosu od 42.463 eura.