Manja slova Veća slova RSS
>

SAOPŠTENJE: Sastanak Upravnog odbora projekta ''Podrška Upravi carina Crne Gore u oblasti akciza''

SAOPŠTENJE: Sastanak Upravnog odbora projekta
Datum objave: 09.10.2019 14:32 | Autor: GC

Ispis Štampaj stranicu


U prostorijama Uprave carina, 9. oktobra 2019. godine, održan je prvi sastanak Upravnog odbora projekta ''Podrška Upravi carina Crne Gore u oblasti akciza'', koji se odnosi na izradu i implementaciju nacionalne aplikacije za akcize.

Sastanku Upravnog odbora prisustvovali su, pored predstavnika Uprave carina, i predstavnici Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, koja je pokrovitelj ovog projekta, Ministarstva finansija i Ministarstva javne uprave, kao i predstavnici izvođača projekta, kompanije ''Safe net doo''.
Na sastanku je usvojen Početni izvještaj (Inception Report) za izvještajni period od 2. do 30. septembra 2019. godine, tokom kojeg je uspješno završena početna faza projekta. U početnoj fazi izvršena je analiza postojeće situacije, pregled organizacione i zakonske dokumentacije i započeto je sa projektnim aktivnostima, navodi se u Početnom izvještaju. Dodatno, Izvještaj sadrži i analizu pretpostavki i rizika, procjenu rezultata i njihovih indikatora, kao i plan aktivnosti za naredna tri mjeseca.
Ovom prilikom je istaknuta dobra saradnja između korisnika projekta, izvođača i Delegacije Evropske unije, kao i da se sve aktivnosti sprovode u skladu sa planiranim rokovima.

Projekat ''Podrška Upravi carina Crne Gore u oblasti akciza'' finansiran je iz sredstava IPA rezervi za 2015. godinu i trajaće 14 mjeseci, odnosno do novembra 2020. godine. Ukupna vrijednost ugovora za realizaciju projekta iznosi 298.000,00 eura. Cilj projekta je da podrži proces modernizacije javne uprave, odnosno da omogući privrednim subjektima ekonomičnije i efikasnije poslovanje u oblasti akciza i poreza na kafu, uvođenjem moderne arhitekture i tehnologije u informacioni sistem Uprave carina.