Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Sastanak “Podrška Upravi carina u oblasti akciza“

Saopštenje: Sastanak “Podrška Upravi carina u oblasti akciza“
Datum objave: 05.09.2019 14:32 | Autor: AV

Ispis Štampaj stranicu


U prostorijama Uprave carina, 05. septembra 2019.godine, održan je početni (kick-off) sastanak za projekat “Podrška Upravi carina u oblasti akciza“, koji se odnosi na izradu i implementaciju nove Aplikacije za akcize

Projekat je finansiran iz sredstava IPA rezervi za 2015. godinu i trajaće 14 mjeseci, odnosno do novembra 2020.godine

Cilj projekta je da podrži proces modernizacije javne uprave, odnosno olakša  poslovne procese iz oblasti akcize i poreza na kafu, kao i paralelno uvođenje moderne arhitekture i tehnologije u informacioni sistem Uprave carina. 

Ugovor za realizaciju projekta potpisan je sa kompanijom “Safe Net” doo. Ukupna vrijednost ugovora je 299.000,00 EUR.

AVAV

Nova Aplikacija će privrednicima omogućiti ekonomičnije i efikasnije poslovanje u oblasti akciza i poreza na kafu,tako što će omogućiti poreskim obveznicima da na jednostavan i efikasan način izvršavaju zakonske obaveze, koje se prvenstveno odnose na dostavljanje obrazaca i pratećih priloga, nezavisno od radnog vremena carinskog organa putem besplatne web aplikacije.

Posebna prednost obveznike, akcize i poreza na kafu, biće i mogućnost pregleda statusa obrade podnesenog dokumenta u realnom vremenu.

Aplikacija će imati višestruke benefite, za budžet Crne Gore koji će se ogledati u efikasnijoj borbi u suzbijanju sive ekonomije i boljoj naplati akcize.

Početnom sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva finansija, Uprave carina, te predstavnici Delegacije EU u Crnoj Gori, kao i predstavnici izvođača “Safe Net”-a doo koji je imao priliku da detaljnije predstavi planirane projektne aktivnosti, a na sastanku je razmatran i okvirni radni plan za naredni period. 

AV