Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Prekinut carinski postupak uvoza zbog sumnje na povredu prava intelektualne svojine

Datum objave: 10.04.2019 13:11 | Autor: AV

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave carina Carinske ispostave Terminal Podgorica privremeno su zadržali  251 komad robe po  osnovu sumnje da povređuje prava intelektualne svojine

Dana 8.aprila, carinski službenici su tokom redovne kontrole robe iz Turske za privredno društvo sa sjedištem u Crnoj Gori, pronašli 251 komad odjevnih predmeta sa oznakama poznatih brendova (Louis Vuitton, Versace, Dolce&Gabbana, Dsquared, Gucci, Paul&Shark, Emporio Armani, Hugo Boss, Lacoste, Gant, Adidas). Osnov za prekid carinskog postupka i privremeno zadržavanje je sumnja u povredu prava intelektualne svojine, odnosno da je predmetna roba krivotvorena. Fakturna vrijednost zadržane robe je 1.255 eura, odnosno 5 eura po komadu.

Roba je zadržana do okončanja postupka u skladu sa Carinskim zakonom i Uredbom o postupanju carinskog organa sa robom za koju postoji sumnja da povređuje prava intelektualne svojine, tokom kojeg će se utvrditi povreda i preduzeti dalje mjere sa ovom robom od strane kompanija koje su zaštitile svoje brendove u Crnoj Gori.