Manja slova Veća slova RSS
>

Zajedničko saopštenje: Carinski i policijski službenici u toku jedne večeri na dva granična prelaza na sjeveru Crne Gore u četiri navrata zaplijenili preko deset kilograma skanka i marihuane

Datum objave: 02.02.2018 14:48 | Autor: MBŠ

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave carina i Uprave policije MUP-a su u noći između 01. i 02. februara ove godine u tri navrata na Graničnom prelazu Dobrakovo i u jednom slučaju na Željezničkom graničnom prelazu Bijelo Polje, prilikom izlaska iz Crne Gore, u tri autobusa i jednom vozu pronašli i oduzeli preko deset kilograma skanka i marihuane. U tri slučaja su osumnjičena tri lica lišena slobode zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je u četvrtom slučaju protiv dva lica podnijeta prekršajna prijava iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga

Naime, carinski službenici Carinske ispostave Dobrakovo i policijski službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje su, 01.02.2018. godine oko 21,45 časova, na Graničnom prelazu Dobrakovo, prilikom izlaska iz Crne Gore, kontrolom autobusa koji saobraća na relaciji Herceg Novi – Beograd pronašli i oduzeli kesu sa 136,7 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Kesa se nalazila ispod sjedišta na kojem je bio putnik D.A. (26) iz Prijepolja – Republika Srbija. On je lišen slobode i predat službenicima Odsjeka za borbu protiv droge. Sprovedena je kriminalistička obrada na osnovu koje se sumnja da je D.A. nabavio marihuanu u namjeri krijumčarenja ove droge preko granice sa Srbijom, a u svrhu dalje prodaje.

Iste večeri, oko 22,15 časova, carinski i policijski službenici su na Željezničkom graničnom prelazu Bijelo Polje kontrolom međunarodnog brzog voza, na izlazu iz Crne Gore, u jednoj od kabina pronašli četiri pvc kese u kojima se nalazilo oko deset kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank. U kabini se nalazio samo jedan putnik, B.B. (27) iz Bara. Na osnovu kriminalističke obrade sumnja da skank pripada njemu, te da ga je nabavio u cilju krijumčarenja u Srbiju i dalje prodaje u ovoj zemlji. I ovo lice je predato policijskim službenicima Odsjeka za borbu protiv droge.

Takođe iste večeri,  02.02.2018. godine oko 01,10 časova, carinski službenici Carinske ispostave Dobrakovo i službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje su na GP Dobrakovo, prilikom izlaska iz Crne Gore, kontrolom autobusa koji saobraća na relaciji Herceg Novi – Subotica kod A.H. (23) iz Podgorice, u džepu jakne, pronašli dio tzv. džointa i jedan zamotuljak sa ukupno 2,1 gram materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. I on je predat  policijskim službenicima Odsjeka za borbu protiv droge.

Navedene večeri, na istom graničnom prelazu, oko 03,40 časova, takođe ptilikom izlaska iz Crne Gore, carinski i policijski službenici su u četvrtom slučaju, kontrolom autobusa koji saobraća na relaciji Herceg Novi – Beograd, ispod jednog od sjedišta pronašli pakovanje sa 26,5 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Sprovedena je kriminalistička obrada na osnovu koje se sumnja da pronađena droga pripada V.B. (21) i M.S. (19) iz Podgorice, koji su bili putnici u ovom autobusu. I ova lica su predata policijskim službenicima pomenutog Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja.