Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Uprava carina pokrenula novi Info Portal namijenjen fizičkim licima

Saopštenje: Uprava carina pokrenula novi Info Portal namijenjen fizičkim licima
Datum objave: 20.01.2020 15:01 | Autor: MA

Ispis Štampaj stranicu


Uprava carina je uvela novi moderan informativni servis prilagođen svim uređajima, putem kojeg se fizička lica mogu na lak i brz način informisati o carinskim procedurama.

Dana 20.01. 2020. godine pokrenut je novi Info portal Uprave carina dostupan na linku http://info.carina.co.me/ putem kojeg će građani, konkretno fizička lica biti u mogućnosti da se informišu o carinskim procedurama u oblasti trgovine putem interneta i plaćanju carinskog duga po tom osnovu. Na info portalu je dostupan carinski kalkulator putem kojeg fizička lica mogu brzo i jednostavno izračunati iznos carinskih dažbina za robu koju su poručili putem interneta.

U dijelu informacije za putnike su postavljene najbitnije informacije u pogledu unosa i iznosa gotovog novca, unosa ljekova, iznošenja kulturnih dobara i umjetnina, unosa hrane, bilja i biljnih proizvoda, životinja i kućnih ljubimaca, oružja i municije , kao i informacije o zabrani prometa CITES vrstama bez dozvole. Takođe dostupne su informacije o robi koja može biti predmet oslobođenja od plaćanja carine i PDV-a i uslovima za ostvarivanje ovih oslobođenja.

Posjetioci ovog portala će takođe imati mogućnost uvida u odgovore na najčešće postavljena pitanja (FAQs) koje pripremaju nadležne organizacione jedinice Uprave carina, a koje će se redovno ažurirati.