Manja slova Veća slova RSS
>

Posjeta carinskog atašea Francuske Upravi carina

Posjeta carinskog atašea Francuske Upravi carina
Datum objave: 17.10.2019 07:27 | Autor: UC

Ispis Štampaj stranicu


Direktor Uprave carina Vladan Joković primio je 16.oktobra carinskog atašea Francuske g-dina Julien Autreta, kojom prilikom je rezimirana dosadašnja uspješna saradnja dvije službe i izražena zahvalnost carinskoj službi Francuske na kontinuiranoj podršci koju pruža Upravi carina Crne Gore.

Dosadašnja saradnja je zajednički ocijenjena kao veoma uspješna u jačanju kapaciteta carinske službe posebno u dijelu bezbjednosti. Od strane carinskog atašea je izražena spremnost za nastavak dobre saradnje u svim oblastima koje Uprava carina cijeni korisnim u cilju ostavrivanja svoje vizije u efikasnoj naplati prihoda, olakšanju međunarodne trgovine, zaštiti i bezbjednosti carinskog područja a radi zaštite ekonomskih i bezbjedonosnih interesa Crne Gore i njenih građana.

UC

Tokom posjete, od strane carinskog atašea Fracuske, za carinske službenike ove uprave, oganizovana je prezentacija o sprovođenju carinskih istraga u Francuskoj, sa konkretnim primjerima iz svakodnevnog rada u oblasti finansijskih istraga i oduzimanje imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću i uporednom prikazu crnogorskog i EU zakonodavstva iz ove oblasti i oblasti borbe protiv međunarodne utaje i izbjegavanja poreza. Ovo je bila dobra prilika za razmjenu iskustava .

UC