Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Састанак “Подршка Управи царина у области акциза“

Саопштење: Састанак “Подршка Управи царина у области акциза“
Датум објаве: 05.09.2019 14:32 | Аутор: АВ

Испис Штампај страницу


У просторијама Управе царина, 05. септембра 2019.године, одржан је почетни (кицк-офф) састанак за пројекат “Подршка Управи царина у области акциза“, који се односи на израду и имплементацију нове Апликације за акцизе

Пројекат је финансиран из средстава ИПА резерви за 2015. годину и трајаће 14 мјесеци, односно до новембра 2020.године

Циљ пројекта је да подржи процес модернизације јавне управе, односно олакша  пословне процесе из области акцизе и пореза на кафу, као и паралелно увођење модерне архитектуре и технологије у информациони систем Управе царина. 

Уговор за реализацију пројекта потписан је са компанијом “Сафе Нет” доо. Укупна вриједност уговора је 299.000,00 ЕУР.

АВАВ

Нова Апликација ће привредницима омогућити економичније и ефикасније пословање у области акциза и пореза на кафу,тако што ће омогућити пореским обвезницима да на једноставан и ефикасан начин извршавају законске обавезе, које се првенствено односе на достављање образаца и пратећих прилога, независно од радног времена царинског органа путем бесплатне wеб апликације.

Посебна предност обвезнике, акцизе и пореза на кафу, биће и могућност прегледа статуса обраде поднесеног документа у реалном времену.

Апликација ће имати вишеструке бенефите, за буџет Црне Горе који ће се огледати у ефикаснијој борби у сузбијању сиве економије и бољој наплати акцизе.

Почетном састанку су присуствовали представници Министарства финансија, Управе царина, те представници Делегације ЕУ у Црној Гори, као и представници извођача “Сафе Нет”-а доо који је имао прилику да детаљније представи планиране пројектне активности, а на састанку је разматран и оквирни радни план за наредни период. 

АВ