Мања слова Већа слова РСС
>

Царински и полицијски и службеници спријечили кријумчарење акцизне робе вриједне око 200.000 еура

Царински и полицијски и службеници спријечили кријумчарење акцизне робе вриједне око 200.000 еура
Датум објаве: 03.09.2019 15:17 | Аутор: уц

Испис Штампај страницу


Службеници Управе царина и Управе полиције су, у сарадњи са Специјалним државним тужилаштвом, спријечили кријумчарење акцизне робе вриједности око 200.000 еура. Пет физичких и једно правно лице осумњичени су да су као криминална организација вршили кријумчарење акцизних роба – цигарета на територијама Црне Горе и Републике Србије.

Слободе су лишени М.Н, Н.Д. и Н.Ф, док се за М.В. и М.Б. интензивно трага.
Сумња се да су осумњичена лица наведена кривична дјела починили на начин што су, по претходно утврђеном плану и са јасно одређеним улогама, вршили илегалне активности кријумачарења акцизних роба – цигарета на сивом тржишту Црне Горе и Републике Србије.
Службеници Управе царина и Управе полиције су на Граничном прелазу Ранче спријечили кријумчарење 9.988 штека цигарета иностраног поријекла без акцизних маркица тржишне вриједности од око 200.000 еура, а које су том приликом заплијењене заједно са теретним моторним возилом и прикључним возилом – цистијерном. Цигарете су откривене у цистјерни која је била намијењена за превожење течног нафтног гаса уз помоћ специјализоване опреме која је коришћена у овој активности.
У току су даље мјере и радње на утврђивању идентитета других лица која су евентуално имала учешће у извршењу ових кривичних дјела.