Manja slova Veća slova RSS
>

Carinski i policijski i službenici spriječili krijumčarenje akcizne robe vrijedne oko 200.000 eura

Carinski i policijski i službenici spriječili krijumčarenje akcizne robe vrijedne oko 200.000 eura
Datum objave: 03.09.2019 15:17 | Autor: uc

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave carina i Uprave policije su, u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, spriječili krijumčarenje akcizne robe vrijednosti oko 200.000 eura. Pet fizičkih i jedno pravno lice osumnjičeni su da su kao kriminalna organizacija vršili krijumčarenje akciznih roba – cigareta na teritorijama Crne Gore i Republike Srbije.

Slobode su lišeni M.N, N.D. i N.F, dok se za M.V. i M.B. intenzivno traga.
Sumnja se da su osumnjičena lica navedena krivična djela počinili na način što su, po prethodno utvrđenom planu i sa jasno određenim ulogama, vršili ilegalne aktivnosti krijumačarenja akciznih roba – cigareta na sivom tržištu Crne Gore i Republike Srbije.
Službenici Uprave carina i Uprave policije su na Graničnom prelazu Ranče spriječili krijumčarenje 9.988 šteka cigareta inostranog porijekla bez akciznih markica tržišne vrijednosti od oko 200.000 eura, a koje su tom prilikom zaplijenjene zajedno sa teretnim motornim vozilom i priključnim vozilom – cistijernom. Cigarete su otkrivene u cistjerni koja je bila namijenjena za prevoženje tečnog naftnog gasa uz pomoć specijalizovane opreme koja je korišćena u ovoj aktivnosti.
U toku su dalje mjere i radnje na utvrđivanju identiteta drugih lica koja su eventualno imala učešće u izvršenju ovih krivičnih djela.