Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Службеници Управе царина заплијенили 250кг кокаина у луци Бар

Саопштење: Службеници Управе царина заплијенили 250кг кокаина  у луци Бар
Датум објаве: 05.06.2014 10:57 | Аутор: Г.Ћ.

Испис Штампај страницу


Припадници Управе царина у луци Бар су у контејнеру са бананама, који је стигао из Еквадора, а био намијењен фирми у Албанији, открили рекордно велику количину од 250 килограма супстанце кристално бијеле боје, за коју резултати анализе доказују да се ради о опојној дроги кокаин.

Наиме, службеници Управе царина Царинске испоставе Слободна зона Бар, дана 04.06. текуће године, контролисали су контејнер у којем су превожене банане, а који је анализом ризика одредјен за детаљан преглед.

ГЋ

Извршено је скенирање контејнера, након чега су припадници Одсјека за сузбијање кријумчарења приступили отварању контејнера. Уз коришћење специјализованог алата за откривање наркотика уочено је да се у поду контејнера налази специјално израдјен бункер са посебно упакована и сакривена 223 паковања кокаина.

Према првим мјерењима ради се о количини од око 250 килограма кокаина, чија тржишна вриједност, по слободним процјенама износи висе од 12 и по милиона еура.

ГЋГЋ

Пошиљалац робе је фирма Вимтцорп из Еквадора, док се као прималац наводи фирма Ррапо цомпанy из Републике Албаније.

Управа царина обавијестила је Управу полицију која заједно са надлежним тужиоцем предузима даље мјере и радње из своје надлежности.