Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  

POSLOVNA STRATEGIJA

GĆ  G.Ć.

 

 VAŽNO!!!

NA ovom mjestu možete pronaći DOPUNJENO Stručno uputstvo za elektronsku razmjenu podataka sa Upravom carina. Dokumentom je sad obuhvaćena 550- ELEKTRONSKA NEPOTPUNA DEKLARACIJA.pdf

XSD SHEME ovdje možete preuzeti.

Pozivamo sve učesnike u Carinskom postupku da se uključe koristeći ove mogućnosti I time dodatno obezbijede efikasniji rad Carinske službe.
Za sva dodatna pojašnjenja možete se obratiti na telefon Sektora za informatiku Uprave carina, 020 442 052.

Aktuelnosti

20.11.2014.

Saopštenje: Carinici spriječili krijumčarenje elektromaterijala

Saopštenje: Carinici spriječili krijumčarenje elektromaterijala

Dana 19. novembra ove godine, u popodnevnim časovima, na graničnom prelazu Dobrakovo carinici su spriječili nelegalan unos elektromaterijala vrijednog 1.000,00 eura.

više...
19.11.2014.

Saopštenje: U ”paletaru ” kamiona pronađene kamionske gume.

Saopštenje: U  ”paletaru ” kamiona pronađene kamionske gume.

Službenici Uprave carina, na graničnom prelazu Dobrakovo, kontrolom teretnog motornog vozila, u prostoru namijenjenom za odlaganje paleta, pronašli su neprijavljene četiri kamionske gume.

više...
19.11.2014.

Saopštenje: Otkriven prekršaj nezakonitog unosa robe u carinsko područje Crne Gore.

Saopštenje: Otkriven prekršaj nezakonitog unosa robe u carinsko područje Crne Gore.

Od strane nadležne CI Dračenovac, izdat je prekršajni nalog zbog počinjenog carinskog prekršaja po članu 240.st.1.t.1 Carinskog zakona, protiv srbijanskog državljanina koji nije u potpunosti prijavio robu, a koja je sprovođenjem redovne kontrole od strane carinskih službenika GP Dračenovac, pronađena u teretnom prostoru prevoznog vozila među prijavljenom robom.

više...
18.11.2014.

Saopštenje: Zaplijenjeno oko 25 kilograma skanka

Saopštenje:  Zaplijenjeno oko 25 kilograma skanka

Službenici Uprave carina, u zajedničkoj akciji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić su, juče 17. novembra 2014. godine, na graničnom prelazu Šćepan Polje, presjekli lanac krijumčarenja opojne droge i zaplijenili oko 25 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank.

više...
15.11.2014.

Saopštenje: Nastavljene pojačane aktivnosti kontrole nelegalnog prometa akciznih proizvoda.

Saopštenje: Nastavljene pojačane aktivnosti kontrole nelegalnog prometa akciznih proizvoda.

Službenici Uprave carina, Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja u saradnji sa službenicima Uprave policije – Stanica kriminalističke policije za suzbijanje privrednog kriminaliteta u CB Podgorica, u okviru kontinuiranih aktivnosti suzbijanja sive ekonomije i sprečavanja nelegalnog prometa akciznih proizvoda, zaplijenili su 2450 paklica cigareta, 40.50 kg rezanog duvana i 31 flašu alkoholnog pića.

više...