Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
08.11.2019

Uprava carina Crne Gore ispunila uslove za implementaciju instituta ovlašćenog privrednog subjekta (

Uprava carina Crne Gore ispunila uslove za implementaciju instituta ovlašćenog privrednog subjekta (

Uprava carina ispunila je uslove za implementaciju instituta ovlašćenog privrednog subjekta (AEO) i može početi sa izdavanjem odbrenja statusa privrednicima koji ispunjavaju propisane uslove, zaključila je juče validaciona misija CEFTA ugovornih strana. Validacionu misiju, koja je održana u Podgorici, u organizaciji Njemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), činili su predstavnici carinskih službi CEFTA ugovornih strana, kao i predstavnici Evropske komisije i CEFTA Sekretarijata u svojstvu posmatrača.
 

G.C.

GĆ  G.Ć.

VAŽNO!!!

Uputstvo za elektronsku razmjenu sa UC v3.3.pdf

XSD sheme ovdje možete preuzeti.

Pozivamo sve učesnike u Carinskom postupku da se uključe koristeći ove mogućnosti I time dodatno obezbijede efikasniji rad Carinske službe.
Za sva dodatna pojašnjenja možete se obratiti na telefon Sektora za informatiku Uprave carina, 020 442 052020 442 052.

Aktuelnosti

22.11.2019.

Saopštenje: Na CI Dračenovac otkrivena neprijavljena roba

Carinski službenici na CI Dračenovac, pronašli i oduzeli neprijavljenu robu (zavjese-venecijaneri) vrijednosti 900 eura; izdat prekršajni nalog

više...
22.11.2019.

Saopštenje: Otkriven prekršaj na CI Debeli Brijeg

Saopštenje:  Otkriven prekršaj na CI Debeli Brijeg

Službenici carinske ispostve CI Debeli Brijeg su dana 21.11.2019.godine u sklopu svojih redovnih aktivnosti vršili kontrole robnog i putničkog prometa na graničnom prelazu. Tom prilikom na ulaznom putničkom terminalu u teretnom motornom vozilu stranih registracionih tablica, otkrili neprijavljenu robu.

više...
21.11.2019.

Uprava carina učestvovala na sastanku ECCG u Briselu na kojem je formalno prihvaćena tehnička specifikacija NCTS-P5

Uprava carina učestvovala na sastanku ECCG u Briselu na kojem je formalno prihvaćena tehnička specifikacija NCTS-P5

U Briselu je, 18. novembra 2019. godine, održan 56 sastanak Elektronske koordinacione carinske grupe (ECCG), na kojem su prisustvovali Snežana Vučković, pomoćnik direktora Uprave carina u Sektoru za carinsko – pravne poslove, Tatjana Vujisić, načelnik Odsjeka za carinske postupke i Igor Vukčević iz Sekora za Carinsko-informacioni sitem.

više...
21.11.2019.

Tekst Uprave carina objavljen u Glasniku Privredne Komore: Elektronski servis za privredu

Tekst Uprave carina na temu Elektronski servis za privredu objavljen je u oktobarskom broju magazina Glasnik Privredne Komore Crne Gore.

više...
21.11.2019.

Saopštenje: Akcije mobinih timova na područjima Risna, Tivta i Rožaja

Službenici Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja su u ponedeljak, 18.11.2019.godine, prilikom redovnih akcija u borbi protiv sive ekonomije vršili kontrole na području Risna. Tom prilikom su kod fizičkog lica pronašli 120 paklica cigareta, vrijednostu 286 eura. Izdat je prekršajni nalog, a cigarete su oduzete.

više...

ASK