Мања слова Већа слова РСС
>

ОБАВЈЕШТЕЊЕ - Правилник о измјенама правилника о утврђивању производа који се опорезују по сниженој стопи ПДВ

Датум објаве: 05.08.2019 13:27 | Аутор: ГЦ

Испис Штампај страницу


У „Службеном листу Црне Горе“, број 43 од 31.јула 2019.године, објављен је Правилник о измјенама Правилника о утврђивању производа који се опорезују по сниженој стопи ПДВ-а, који ступа на снагу 8.августа(четвртак) 2019.године.

Као што вам је познато, Правилником о утврђивању производа који се опорезују по сниженој стопи ПДВ-а прописано је шта се сматра медицинским средствима. Овим правилником је, у члану 5а, било дефинисано који се то производи сврставају у:
-неорганске хемијске производе, органске хемијске производе, фармацеутске производе, алкохол, органска површинска активна средства, препарате за прање, производи за фотографске и кинематографске сврхе, производе хемијске индустрије, пластичне масе и производе од пластике, каучук и производе од каучука и гуме, стакло и производе од стакла, медицинске хируршке инструменте и прибор, гинеколошке столове, ЦТГ апарате, колпоскоке, клијешта за биопсију, аутоклаве, стоматолошке столице, Инсулинске пумпе, ултразвучне апарате, апарате за регистровање срчаног ритма и притиска, холтерапритиске, опреме за ергометрију, и ендоскопске апарате са пропратном опремом, и сходно томе опорезују по сниженој стопи, односно по стопи од 7%.

Измјеном Правилника брисан је члан 5а (члан 1), што значи да ће се од 8.августа 2019.г. горе наведени производи опорезовати по ОПШТОЈ СТОПИ, односно по стопи од 21%.