Manja slova Veća slova RSS
>

Zajedničko saopštenje: Pljevlja - Na GP Ranče pronađeno 6,2 kg marihuane; osumnjičeni lišen slobode

Zajedničko saopštenje: Pljevlja - Na GP Ranče pronađeno 6,2 kg marihuane; osumnjičeni lišen slobode
Datum objave: 16.11.2017 12:47 | Autor: MBŠ

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave carina i službenici Uprave policije MUP-a su juče, kontolom putničkog motornog vozila, pronašli i oduzeli oko šest kilograma opojne droge marihuana. Lišeno je slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, službenici Uprave carina – Carinske ispostave Ranče su u saradnji sa službenicima Odjeljenja granične bezbjednosti Pljevlja, Centra bezbjednosti Pljevlja i Odsjeka za borbu protiv droge, 15.11.2017. godine, na Graničnom prelazu Ranče, prilikom izlaska iz zemlje, kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Renault Megan“ nikšićkih registarskih oznaka, vlasništvo jedne rent a car agencije, kojim je upravljao S.R. (40) iz Nikšića.

Tom prilikom, carinski i policijski službenici su pronašli i oduzeli 12 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne težine oko 6,2 kilograma. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je S.R. imao namjeru da opojnu drogu prokrijumčari na teritoriju Republike Srbije.

Motorno vozilo je privremeno oduzeto i parkirano na parking prostoru CB Pljevlja.

Pronađena materija će biti upućena u Forenzički centar radi daljih vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se S.R. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.